English  Nederlands  Deutsch 
Welkom
Praktijk
Adviezen
Nieuws
Producten
Contact
Export
Nieuws
 

Waterige ontlasting (14-02-2009)
 

Juist in deze tijd met wat volle kille hokken tijdens de vroege kweek zien we nogal eens wat  natte ontlasting in de hokken. De duiven drinken veel, eten veel kalk/grit en vitaminen/mineralen. De ontlasting ziet soms rood van het roodsteen. Soms hebben de jongen redelijke ontlasting maar het gebeurt ook dat ze puiten, niet groeien en wel in de veren zitten maar veel te klein blijven.

Zorg in ieder geval voor voldoende kalk, grit, roodsteen en mineralen. Voer vanaf het uitkomen van de eieren wat voederkorrels, zoals P40, bij. Geef daarnaast elektrolyten en aminozuren in het water. De duiven verliezen door de diarree veel natrium en chloor. De elektrolytenmengsels zoals Van Der Sluis Elektrolyten Voor Duiven en een aminozuur combinatie zoals, Van Der Sluis Diarrreemiddel voor spuiters, geven vaak snel verbetering. Bij probleemhokken kan deze combinatie van middelen het beste voor het uitkomen van de eieren al gegeven worden.

Bij blijvende problemen moeten de duiven onderzocht worden op hexamiten, trichomonaden en mogelijk verder onderzoek van de ontlasting op andere darmparasieten.

Wilt u de duivenontlasting laten onderzoeken dan kunt u dit opsturen naar de praktijk te Kockengen.

Ook zijn er spreekuren op maandag en dinsdagavond of kunt u even bellen voor een afspraak voor de overige dagen. Zie voor meer informatie en gegevens de praktijk

 
<< terug