English  Nederlands  Deutsch 
Welkom
Praktijk
Adviezen
Nieuws
Producten
Contact
Export
 
Geneesmiddelen
Broeden
Opgroeiende jongen
De vluchten
 
Adviezen
 

Broeden
 

Te allen tijde wordt een geelkuur (te verkiezen is de ronidazole 10% (voorheen Ridsol), dimetridazole 40% (voorheen Emtryl) of ronidazole gecombineerd met dimetridazole (Van der Sluis Geelkuur) toegediend. De verstrekking van deze Imidazole verbindingen staat in de EEG ter discussie en kan medio 2001 eindigen.

Tijdens het broeden ook wat extra gerst (25%) of dieetvoer door het voer mengen. Tegen het uitkomen van de eieren ruim: een 'allerhande bak' vestrekken met grit/steen/kalk/onkruidzaad/ mineralen/vitaminen/samengestelde voedingskorrel; liefst een mengsel van verschillende merken.

Als teveel eieren (meer dan 10 %) niet uitkomen laat dan nogmaals de ontlasting c.q. het bloed van de betreffende oude duiven op paratyfus onderzoeken. Dimlicht is vooral effectief in de winter en het vroege voorjaar. Beschrijf de eieren nooit met een viltstift. Gebruik geen 'afgesloten' (rubber) vloerbelegging als matje en ook geen met conserveermiddel geÔmpregneerde matjes (teerlucht). Tijdens het broeden kunnen de duiven geŽnt en eventueel ontwormd worden.

 
<< terug