English  Nederlands  Deutsch 
Welkom
Praktijk
Adviezen
Nieuws
Producten
Contact
Export
 
Geneesmiddelen
Algemeen
Voeding
Het hok
Het koppelen
Broeden
Opgroeiende jongen
De vluchten
Hygine in het hok
Entadvies
 
Adviezen
 

Entadvies
 

De paramyxo-vaccinatie is jaarlijks verplicht voor alle duiven. De keuze is nog welke entstof? Het meest voor de hand liggend is de Nobilis (voorheen Delvax) Paramyxo P201, deze is het goedkoopst en als enige bereid uit het duivenvirus en geeft derhalve een hoge weerstand. Tegelijk kan door middel van de follikelmethode op de poot gevaccineerd worden met de pokken-entstof Diftopharm.

Vergelijkbaar met de Nobilis Paramyxo P201, is de Colombovac die iets hoger in prijs ligt. De Colombovac bestaat ook in combinatie met pokken (Colombovac PMV Pox). Tegen paratyfus gebruikt men Colombovac Paratyfus of Salmo PT (een autovaccin van v.d. Sluis). Beiden geven een redelijke bescherming en zijn vooral van belang bij 'paratyfus-risicovolle'hokken.

Nooit enten binnen een termijn van 3 weken vr de koppeling of vr het vliegseizoen. Jonge duiven kunnen met Nobilis Paramyxo vanaf het spenen (4 weken) gent worden. Met de pokken- en paratyfus-enting moet gewacht worden tot ze 6 weken oud zijn. In ons Labo bereiden we ook zogenaamde Paratyfus-Auto vaccins (hokeigen vaccins).

 
<< terug