English  Nederlands  Deutsch 
Welkom
Praktijk
Adviezen
Nieuws
Producten
Contact
Export
 
Geneesmiddelen
Broeden
Opgroeiende jongen
De vluchten
 
Adviezen
 

Geneesmiddelen
 

Geneesmiddelen die antibiotica of chemotherapeutica bevatten mogen alleen door dierenartsen en apothekers verstrekt worden. In principse moeten deze middelen geregistreerd zijn. Omdat er voor duiven nauwelijks middelen zijn geregistreerd is het voor dierenartsen toegestaan dit zelf in beperkte mate magistraal te bereiden.

Het is beter geneesmiddelen over het voer te verstrekken in plaats van in het drinkwater, maar het is wel bewerkelijk. 1 kg voer komt in dit verband overeen met 2 liter drinkwater (u verstrekt dan de geneesmiddelen over alle maaltijden van de dag). Bevochtig het voer met wat olie.

Middelen in het drinkwater nemen na 24 uur sterk in werkzaamheid af dus verstrek geneesmiddelen en vitaminen in het water zoveel mogelijk afgepast. Koel en droog bewaren, niet in de koelkast (te vochtig) maar op een droge plaats bijv. in de keuken.

Zorg dat kinderen niet bij de geneesmiddelen kunnen komen. Schaf alleen middelen aan waarbij op het etiket de gebruiksaanwijzing, de herkomst, de verloopdatum en de samenstelling vermeld zijn.

Bij warm weer drinken de duiven soms het dubbele van de normale (1 liter per 20 duiven) hoeveelheid,bij de geneesmiddelen toediening dient daar rekening mee gehouden te worden.

 
<< terug