English  Nederlands  Deutsch 
Welkom
Praktijk
Adviezen
Nieuws
Producten
Contact
Export
 
Geneesmiddelen
Algemeen
Voeding
Het hok
Het koppelen
Broeden
Opgroeiende jongen
De vluchten
Hygine in het hok
Entadvies
 
Adviezen
 

Voeding
 

Geef het hele jaar door (1 2 dagen per week) vitaminen aan de duiven om tekorten te voorkomen (Van der Sluis Vloeibare Multivitaminen of Vitacap). Gebruik alleen goede kwaliteit voer. Neem voer met een zo groot mogelijk assortiment aan granen en peulvruchten. Voer niet teveel. Als u bij het hok komt om te voeren, moeten de duiven hongerig om u heen fladderen. Wissel niet teveel van voedersamenstelling. Niet plotseling uitsluitend gerst geven of anderszins te eenzijdig voeren.

Voer voldoende snoepzaad tot 2% van de totale voeding. Sojabonen zijn de peulvruchten met het meest complete eiwit. Voer voldoende bijproducten bij! Dat zijn o.a. 'samengestelde voedingskorrels' zoals P40, de Allesterinkorrel (in WM-voer), de kuiken- of kalkoen-opfokkorrel, de Top Form-korrel. Hiervan niet meer dan 5% van het totale voer.

Vergeet nooit kalk, grit, kiezel en mineralen en ververs deze om de dag. Pinda's (tot 5 per dag per duif) zijn vooral in het 'zware' vluchtseizoen van belang. Wat olie (Van der Sluis Voedingsolie) over het voer is een welkome aanvulling voor de vetvoorziening (vet is de brandstof voor de duif). Samen met Van der Sluis Wiergist, een uitgebreid mengsel van mineralen, spore-elementen en aminozuren. Verder is het goed om de duiven wat gesneden groenten te geven.

 
<< terug